Cirque du soleil Amsterdam

Cirque du Soleil crystalCirque du Soleil komt weer naar Nederland, maar dit keer niet in Amsterdam, maar in de Ahoy in Rotterdam! In september dit jaar (22-09 t/m 25-09 2022) wordt Cirque du soleil Crystal, de eerste ijsshow van Cirque du Soleil, opgevoerd in de Ahoy Rotterdam!
Meer over Crystal Bestel direct tickets

Tickets Cirque du Soleil Nederland

Cirque du Soleil Totem

Cirque Du Soleil Totem
11 oktober t/m 1 december 2019

Bekijk beschikbare tickets!

Va. €84,00 €69,00

Cirque du Soleil, het wereldbekende circus van de zon, heeft al vele keren Amsterdam aangedaan met verschillende shows. De meest recente was in 2016, toen gedurende bijna twee maanden vrijwel dagelijks de show Amaluna werd opgevoerd. De locatie van de voorstellingen verschillen, maar meestal gaat dit om grote evenementenlocaties of neemt het circus de spectaculaire tent mee, de “big top”, ook wel “the grand chapiteau” genoemd.

Locatie voorstellingen Cirque du Soleil Amsterdam

De voorstellingen van Cirque du Soleil zijn altijd groots en magisch, zo ook wanneer het circus Amsterdam aandoet. De organisatie deed Nederland voor het eerst aan in 1995, toen met de show Saltimbanco. De circustent werd toen op het Museumplein in Amsterdam gestationeerd. Tegenwoordig wordt “the Grand Chapiteau” (the Big Top), zoals de tent genoemd wordt, geplaatst op het parkeerterrein naast de Amsterdam Arena. Soms wordt gekozen voor een andere locatie, waaronder evenementenzalen als Ahoy in Rotterdam of de Ziggo Dome in Amsterdam.

 

the Grand Chapiteau Cirque du Soleil AmsterdamThe grand chapiteau Amsterdam

Veruit het vaakst wordt gekozen voor de “Grand Chapiteau”, ook wel “the Big Top”, als locatie voor de voorstellingen. Deze grote circustent heeft een sfeervolle uitstraling en doen de shows goed tot haar recht komen. De meest recente shows van Amaluna in Nederland werden opgevoerd in the Big Top.

ziggo domeOverige locaties

Niet altijd wordt gekozen voor de tent als locatie voor de voorstellingen. Soms wordt uitgeweken naar evenementenlocaties als de Ahoy in Rotterdam (zoals in 2009) en meer recent naar de Ziggo Dome. Ook de eerstvolgende show die Nederland zal bezoeken, Varekai in april 2017, zal worden opgevoerd in de Ziggo Dome.

Tickets Cirque du Soleil Nederland

Wanneer Cirque du Soleil Nederland aandoet kan men er zeker van zijn dat de kaartverkoop snel gaat. De voorstellingen zijn vaak weken vooraf al zo goed als compleet uitverkocht. Het is om deze reden raadzaam tickets tijdig aan te schaffen, mede met het oog op plaatskeuze. Op de ene plek is nu eenmaal beter zicht dan op de andere plek. Onderstaande tabel geeft de voorstellingen weer die naar Nederland komen en waarvoor de ticketverkoop reeds gestart is.